Op reis met een baby!

Advies voor plezier in reizen met een baby

 

Lizette is reisblogger en momenteel zwanger van haar tweede kindje. Vol passie reist ze samen met haar gezin de hele wereld over. Op haar website deelt ze haar tips voor citytrips of verre reizen én geeft ze inspiratie met haar reisverslagen. In dit artikel voor Bo baby online geeft Lizette advies over het reizen met een baby. 

"Een zwangerschap vind ik misschien wel de meest bijzondere ervaring in het leven. Terwijl dat kleins tot een vrolijk trappelende baby uitgroeit, komen de dromen van hoe het straks zal zijn als de baby er eenmaal is. Ook denk je na over de eerste vakantie met je baby, want hoe zal het reizen gaan met een baby erbij?

In één zin: Reizen met een baby, ik vind het heerlijk! Mijn zoontje neem ik overal mee naar toe en ik kan niet wachten tot mijn tweede wondertje ook zo’n wereldreiziger wordt. Reizen met een baby is natuurlijk wel anders dan in het pre-baby tijdperk. Ik geef je hieronder graag advies uit eigen ervaring om er samen met je baby zoveel mogelijk plezier aan te beleven."

 

Reisfoto

Doe wat goed voelt

Het allereerste advies is meteen de allerbelangrijkste: doe wat goed voelt. Als je helemaal geen zin hebt om te gaan reizen, moet je dit zeker niet doen. Dit klinkt misschien een beetje gek uit mijn mond, omdat mijn Instagram immers uit elkaar spat van de happy family foto’s op de meest uiteenlopende bestemmingen. Maar dit wil niet zeggen dat jij het ook moet doen of het leuk moet vinden. Reizen moet echt bij je passen. Zo sliepen we bijvoorbeeld met mijn zoontje in een tentje midden in de woestijn van Jordanië en dat was magisch. Dit was een reis die bij ons paste. Als jij graag naar een vakantiehuis aan de kust wil gaan, moet je dat gewoon doen en daarvan genieten. Er is hier geen goed of fout. Het is zeker niet per definitie beter om ver te reizen, omdat steeds meer mensen dat lijken te doen. Het gaat immers om de tijd die je samen met je baby doorbrengt tijdens een vakantie. Bovendien voel jij het beste aan hoe en waar jij je vakantietijd het liefste wil doorbrengen.

 

Inpaklijst

Reizen met een baby, de meeste mensen omschrijven het als een volksverhuizing. Tja, het ligt er een beetje aan of je gaat kamperen of naar een volledig ingerichte vakantiewoning gaat. In dat eerste geval heb je nou eenmaal meer spullen om mee te nemen. Maak daarom vooraf een lijstje met dingen die je echt niet mag vergeten. Het is niet handig om bijvoorbeeld de kinderwagen thuis te laten of niet genoeg rompertjes in te pakken. Maar luiers? Die verkopen ze net zoals billendoekjes, shampoo en speelgoedjes overal ter wereld. 

 

Bestemming

In theorie zijn vrijwel alle bestemmingen babyproof. Overal ter wereld worden immers baby’s geboren. Maar een ‘adult only’ hotel ligt natuurlijk niet erg voor de hand als je een baby hebt. Kies vooral bestemmingen uit die voor jou als mama relaxt zijn. Heb je snel last van de warmte, kies een land dat niet te heet is. Slaap je slecht op een luchtbedje, neem dan een hotelkamer. De baby heeft het namelijk snel naar de zin als de mama ook relaxt en uitgerust is.

 

Travel the world

Neem handige producten mee

Een heleboel vaders en moeders zijn je voorgegaan in het reizen met een baby. Daaruit zijn veel handige en creatieve producten uit ontstaan, zoals een speciaal soort hangmatje in het vliegtuig. Daarmee kun je de baby lekker laten slapen zonder het gewicht steeds op je schoot te voelen en heb je jouw handen vrij. Als je vaker reist, is het wel interessant om naar dit soort producten te kijken. Vergeet ook zeker je baby's lievelingsknuffeltje niet. Koop liever een paar extra knuffeltjes van hetzelfde soort, zodat je kleintje niet ontroostbaar is als er één kwijt raakt. Neem even een kijkje bij de collectie van Bo Baby online, misschien staat daar het lievelingsknuffeltje wel tussen.

 

Reisblogs lezen

In het verlengde van de voorgaande adviezen, zijn er een behoorlijk aantal reisbloggers die over reizen met baby’s schrijven. Ik ben hier eentje van en deel mijn ervaringen en tips met je op www.reismuts.nl. Ik deel bijvoorbeeld hele praktische tips, zoals welke bestemmingen erg babyproof zijn en waarom. Ook kun je er verhalen lezen over bijvoorbeeld de allereerste reis met mijn kindje en hoe gespannen ik er over was. Soms is het ook fijn om ervaringsverhalen van andere mama's te lezen. Dat geeft herkenning en daardoor vaak opluchting. Door dit soort blogs te lezen, kun je ontdekken wat jou aanspreekt en wat voor jou goed voelt.

 

Veel reisplezier!

 

Liefs, Lizette