Mama mag er ook zijn!

Zorgen voor jezelf

 

Een kindje op de wereld zetten is het mooiste wat er is. Je bent mama en je leven draait om je kindje. Toch?

Je groeit in de rol van moeder zijn en gaat helemaal op in het moederschap. Daarbij kan het gebeuren dat je jezelf hierin verliest. Naast mama zijn is het ook belangrijk dat je ruimte maakt voor jouw doelen en ambities.

Want… je bent pas een leuke mama als je de beste versie bent van jezelf. Je kunt namelijk óók ambitieus zijn, werken, sporten, met vriendinnen afspreken én een goede moeder zijn! Vind je het lastig te ontdekken wie je bent naast het moederschap, vraag dan hulp van een mamacoach.

 

Hanny is gecertificeerd PowerMama coach, gespecialiseerd in pre- en postnatale training én moeder van twee jongetjes. Met een Masteropleiding Sports & Health en een ALO diploma heeft Hanny jarenlang gewerkt als docent Sport, Bewegen en Gezondheid.

Ook heeft ze een aantal jaren gewerkt als Personal Trainer, gespecialiseerd op leefstijlaanpassingen.

Hanny heeft Best9Moms opgericht om haar ervaringen met anderen te delen. Zo geeft ze coachingssessies en workshops. Daarnaast schrijft Hanny blogs op haar website over haar visie op: zwanger en moeder zijn - mindset en motivatie - bewegen, voeding & ontspanning.

Daarnaast bespreekt ze haar eigen ervaringen en nodigt ze andere moeders uit om hun verhaal te delen.

Lees hieronder het verhaal van Hanny.

 

Mamacoach kan helpen!

"Zwanger zijn en moeder worden heb ik moeten leren."

Ik dacht er helemaal klaar voor te zijn en me goed voorbereid te hebben met verschillende cursussen. Toch had ik het gevoel zomaar in het diepe gegooid te zijn, zonder te kunnen zwemmen. Ik heb het kunnen redden door terug te grijpen naar mijn sportersmentaliteit.

Want naast het moederschap mag ik er ook zijn! Ik heb meer behoeftes en ambities. Ik wil uitgedaagd worden in mijn werk, sportieve doelen behalen en ik heb tijd nodig om tot rust te komen. Op die manier kan ik de beste mama voor mijn kinderen zijn.

Door fouten te maken en iedere keer iets nieuws te proberen, word ik steeds een beetje beter.

Ondanks alle verrassingen die ik tegen ben gekomen, is het mij gelukt om te komen waar ik nu ben. Ik heb de ideale balans gevonden. Alhoewel ik nog steeds uitdagingen tegenkom, heb ik een stabiele basis gecreëerd. Een basis waarin ik goed voor mezelf zorg en keuzes maak op grond van mijn gevoel en een basis die mij de energie geeft om mijn ambities waar te maken.

 

Voor mij heeft het even geduurd voordat ik mijn ideale balans had gevonden. Maar zodra ik voor ogen kreeg wat ik nodig had om in balans te komen, ben ik stappen gaan maken.

Ik heb het nu tot mijn missie gemaakt om andere vrouwen te inspireren om hetzelfde te doen. Dit is de start van mijn bedrijf Best9Moms geworden.

 

Met Best9Moms wil ik mijn ervaringen met jou delen en combineren met mijn kennis op het gebied van bewegen, sport, voeding en ontspanning & mindfulness. Ik gun jou namelijk de beste start van het moederschap die jij je kunt voorstellen.

 

Hanny met baby

Aan de slag!

Een goede balans valt of staat met het maken van goede afspraken met je partner en je omgeving. Het vinden van de juiste balans begint bij het omschrijven van jouw fundamentele behoeftes en goede zelfzorg.

 

Fundamentele behoeftes

Ik heb een online coachingsprogramma ontwikkeld, waarmee ik vrouwen help om de juiste balans te vinden.

Het startpunt van mijn coaching is het ontdekken van jouw doelen en ambities, aan de hand van deze zes fundamentele behoeftes:

 

  1. Controle en zekerheid: blijf jij in je veilige comfortzone of durf jij te groeien door jezelf toe te staan om onzeker te zijn?
  2. Erkenning en waardering: op welke manier ga jij op zoek naar erkenning? Waardeer jij jezelf wel voldoende?
  3. Groei en ontwikkeling: het moederschap biedt heel veel mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling en groei. Is dit voor jou voldoende of zijn er meer vlakken waarop jij zou willen groeien?
  4. Liefde en verbinding: kinderen hebben hier behoefte aan en jij ook! Heb jij voldoende verbinding met je gezin, familie, vrienden en andere mensen om je heen? Welke verbindingen zijn voor jou het allerbelangrijkste?
  5. Vrijheid: vrijheid om je eigen keuzes te maken en om je eigen aanpak te kiezen.
  6. Zinvol en betekenisvol leven: een kindje opvoeden is heel zinvol en betekenisvol, maar geeft dit je genoeg voldoening? Heb jij het gevoel alles uit het leven te halen wat erin zit?

 

Zorgen voor jezelf

Om je dromen na te jagen heb je energie nodig. Als al jouw energie gaat zitten in de zorg voor je kindje, kom je geen stap verder. Jij hebt tijd nodig om voor jezelf te zorgen. Alleen zo krijg je de energie en de ruimte om stappen te zetten op weg naar je doelen.

Zorgen voor jezelf doe je door:

  • Voldoende te bewegen en te sporten
  • Gezond eten
  • Op tijd ontspannen
  • Voldoende slaap

 

Tijdens mijn programma ga je ervaren wat zorgen voor jezelf met je doet. Waar krijg je energie van, hoe kun jij echt even opladen en hoe voel jij je nadat je bewogen of lekker geslapen hebt? Dit gevoel is jouw motivatie om door te gaan en om van jezelf een topprioriteit te maken. Het is een proces waar ik je doorheen begeleid. In kleine stapjes maak je kleine veranderingen tot een nieuwe gewoonte.

 

Mindset

Energie krijg je dus door goed voor jezelf te zorgen. Het is jouw brandstof om alles uit het leven te halen wat erin zit. Dit geeft je de ruimte om te groeien. Het maken van bewuste keuzes vanuit een groeimindset helpen je deze ruimte te benutten.

Ik leer je om je gevoel in te zetten bij het maken van keuzes. Ik leer je te doen wat voor jou goed voelt, de mening van een ander te accepteren en dan je eigen pad te bewandelen.

De basis hiervoor is het leren kennen en herkennen van je emoties, het hebben van zelfcompassie en het leren genieten van het moment.

Focussen op alles wat niet goed gaat of vervelend is brengt je niet verder. Focus op de mooie momenten en op wat je wel bereikt hebt. Denk in kleine stappen vooruit met een einddoel voor ogen. Fouten maken mag, laat je niet afschrikken maar leer hiervan.

 

Alles wat jij aandacht geeft groeit. Alle kleine stapjes samen brengen je naar je dromen. Dit kost tijd en gaat met vallen en opstaan. Het vergt veel van je wilskracht.

Samen kunnen we dit aan. Ik coach je door dit proces heen. Ik ben je vraagbaak, je motivator en je spiegel.

 

Liefs, Hanny  

 

Wil je meer weten over Hanny of haar online coaching programma? Neem dan even een kijkje op haar website of volg Hanny op Instagram!

Wil je beter zorgen voor jezelf door meer te bewegen? Bekijk dan ook zeker even haar beweegprogramma’s.