Zwangerschapsyoga?!

De beste voorbereiding op de bevalling!

 

Zwangerschapsyoga helpt je te verbinden door middel van je ademhaling. Door te focussen op je ademhaling, komt je lichaam meer tot rust en voel je jezelf meer ontspannen. Je krijgt vertrouwen in je lichaam en dat is heel belangrijk voor de bevalling.

Met zwangerschapsyoga creëer je echt even een momentje voor jezelf. Zowel mentaal als fysiek sta je bewust stil bij de zwangerschap. Door de drukke maatschappij waarin we leven, heb je weinig contact met je lichaam. Zeker als je zwanger bent en je lichaam aan het veranderen is, kan het fijn zijn om je lichaam goed te leren kennen. Zwangerschapsyoga helpt je te verbinden met je zwangere lichaam en met de baby in je buik. Op die manier kan je bewust contact maken met je baby.

Lees hieronder het verhaal van Yvette, zij geeft yogalessen in haar eigen praktijk.

 

Zwangerschapsyoga: de beste voorbereiding op de bevalling!

"Niet zweverig, met een beetje humor en de aandacht bij je lichaam"

Tijdens de zwangerschapscursus (8 lessen) bij mij zit je in een veilige omgeving met andere zwangere vrouwen. Je deelt je ervaringen met elkaar en je krijgt de ruimte om te ontspannen. Dat is heel waardevol!

Met 15 weken kun je starten met zwangerschapsyoga. Het eerste trimester van een zwangerschap voel je je vaak niet zo goed, dus zodra je jezelf weer wat fitter voelt kan je meedoen. De meeste vrouwen beginnen zo rond de 20/25 weken met zwangerschapsyoga.

Door de ademhalingsoefeningen kom je in contact met je lichaam. Je leert wat je lichaam nodig heeft tijdens de zwangerschap. Je werkt tijdens de zwangerschapsyoga aan het verstevigen van je lichaam precies op die plekken waar je lichaam die ondersteuning nodig heeft. Ik geef je uitleg over de bevallingstechnieken. Ik leer je de bekkenbodemspier oefening als voorbereiding op de bevalling en na de bevalling voor het herstel. Aan het einde van de les is er de eindontspanningsoefening. De lessen staan in het teken van het leren kennen en verbinding maken van je lichaam en de baby in je buik. De beste voorbereiding op de bevalling is aandacht voor je ademhaling. Aan het einde van de les ben je ontspannen en ga je opgeladen weer naar huis.

Ook kun je de laatste les je partner mee nemen, zo krijg je beide tools en tips die jullie helpen om vol vertrouwen de bevalling in te gaan.


Gun jezelf de zwangerschapsyoga, je zult het ervaren als heerlijk!

 

Liefs, Yvette