Baby namen top 10

Verwacht: Dit zijn de 10 populaire babynamen van 2023! 

 

De naam die je aan je baby geeft, is voor het leven. Het is dus handig om goed na te denken over de keuze van de naam. Neem vooral de tijd bij het kiezen van een babynaam. Het is namelijk niet alleen een heel belangrijke beslissing, maar het is ook handig dat jij en je partner allebei tevreden zijn met de keuze van de naam. Het kan zijn dat de babynaam die je in gedachte hebt helemaal ‘niet past’ bij de baby als hij of zij geboren wordt. Een lijstje met favoriete namen kan je achter de hand houden, zodat je last minute nog kan veranderen.

Hieronder lees je de verwachte top 10 populaire babynamen van 2023!

 

Verwacht: Dit zijn de 10 populaire babynamen van 2022! 

Korte namen staan weer in het top 10 lijstje van de populairste babynamen. Maar... daar komt wellicht verandering in.

Zo zag je de laatste jaren veel internationale namen voorbijkomen. Maar let op! De oudhollandse namen zijn terug van weggeweest. Namen als 'Daan' en 'Joep' zijn stoere namen voor jongens. Daarnaast zie je bij meisjes een trend met namen die eindigen op een 'a', zoals 'Anna' en 'Mila'.

Namen kun je altijd nog afkorten en leuk als je dan een langere naam kiest. Langere babynamen zoals 'Charlotte' en 'Isabel' of 'Valentijn' en 'Benjamin' worden weer helemaal hip.

Steeds vaker zien we Arabische namen in de namenlijstjes voorkomen, zoals de jongensnaam Zayn. Vorig jaar stond deze naam nog rond plek 50 en in 2023 verwachten we dat hij uitkomt op plek 25. 

Als laatste zien we namen die gebruikt kunnen worden voor zowel een jongen als meisje. Want unisex namen zijn handig en helemaal namen van deze tijd. Namen als Charlie en Bo zullen we steeds vaker horen. (En dat vinden wij natuurlijk superleuk! :)

Kun je wel wat inspiratie gebruiken? Hieronder een voorspelling van de 10 populaire jongens en meisjes babynamen van 2023.

 


Jongens

Sem
Liam
Noah
Finn
Lucas
James
Milan
Noud
Daan
Mees


Meisjes

Mila
Tess
Julia
Emma
Nora
Zoë
Liv
Sara
Yara
Sophie