5 Stijlen geboortekaartjes op een rijtje

Kies het geboortekaartje dat bij jou past!

 

Ben je op zoek naar een mooi geboortekaartje voor het kleintje in je buik? Dan heb je vast wel in gedachten wat je ongeveer wilt. Na de geslachtsbepaling kan je gericht zoeken naar een jongens- of meisjeskaartje. Daarnaast heb je misschien al een voorkeur voor het formaat van het kaartje, zoals staand, liggend of vierkant. Om de komst van je kleintje wereldkundig te maken is het ook handig dat je nadenkt over de hoeveelheid kaartjes die je wilt laten afdrukken. Maar.. dan ben je er nog niet.

Nu moet je nog nadenken over de stijl van het kaartje én natuurlijk wil je dat het geboortekaartje uniek is en helemaal bij je past. Er is zoveel te kiezen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig heb je wel even. Wanneer je het kaartje uiteindelijk rond 37 weken zo goed als klaar hebt staan, ben je (meestal) ruim op tijd.

 

In samenwerking met ontwerpster Linda van Lindesigned zetten we de vijf stijlen geboortekaartjes op een rijtje zodat jij kunt bekijken wat het beste bij je past!

 

Geboortekaartje regenboog

“Als iemand aan me vraagt waar ik echt blij van wordt, dan weet ik het wel! Mooie dingen maken. Waar ik vroeger voor iedereen zelfgemaakte cadeautjes (eigen sieraden en kleding) maakte, besteed ik mijn creativiteit nu graag aan het ontwerpen van mooie en unieke geboortekaartjes en trouwkaarten. Eigenlijk is dus mijn grootste hobby mijn werk geworden, en daar ben ik heel blij mee.

Ik verzin graag nieuwe ontwerpen voor geboortekaartjes. Deze ontwerpen vind je terug in de collectie op mijn site. Lees hieronder de vijf stijlen geboortekaartjes, dan ben je al een aardig eind op weg. Samen kunnen we dan het kaartje verder uitdenken en weet ik zeker dat jij een goede keuze maakt!”

 

Strak en minimalistisch

Ben jij opgeruimd en houd je van niet te veel tierelantijntjes? Dan kan het goed zijn dat deze stijl jou aanspreekt! Bij minimalistische geboortekaartjes is er één item dat de aandacht trekt. Vaak is dit de naam (gedrukt in goudfolie of in kleur) of het papier (bijvoorbeeld met een mooie structuur). Een combinatie hiervan is natuurlijk ook mogelijk!

 

Minimalistisch met een ‘swing’

Je houdt wel van een simpel of strak kaartje, maar wilt ook weer niet té strak. Dan kies je voor een minimalistisch kaartje en voeg je bijvoorbeeld een bloemenachtergrond toe. Wat ook erg leuk is om te doen: bevestig een mooie foto van je kleintje met een jute touwtje of paperclip aan het kaartje.

Nog iets leuks; een gekleurde envelop kan een kaartje net even anders maken! Ik ben zelf een groot fan van minimalistische kaartjes met een ‘swing’. Niet te druk en toch net even anders.

 

Geboortekaartje meisje

Vrolijk en kleurrijk

Houd jij van bloemen en/of veel kleur? Dan is deze stijl perfect voor jou. Je kunt je hart ophalen als je iets zoekt in deze stijl want de keuze is enorm! Droogbloemen, achtergrondjes met bloemen, strikjes, regenbogen en babykamertjes. Ze hebben wel allemaal één ding gemeen: de ontvangers van het kaartje worden er spontaan vrolijk van!

 

Lekker retro

Je ziet ze steeds meer; van die leuke retro geboortekaartjes met de kleuren roestbruin en crème. Deze kleuren bij elkaar geven een prachtige uitstraling aan het kaartje; helemaal als je ze op linnen of oud-Hollands papier laat drukken! Vaak zijn deze geboortekaarten voorzien van warme kleuren, geïllustreerde waslijntjes met babykleren of getekende babykamertjes. Super schattig en lief! Bekijk hier een voorbeeld.

 

Geboortekaartjes met foto

Heb jij een newborn- of bevallingsshoot ingepland? Dan kan je natuurlijk een prachtige foto laten maken voor op het geboortekaartje! Zelf ben ik fan van minimalistische foto’s in warme of neutrale kleuren. Lekker subtiel en toch heel persoonlijk doordat jullie baby’tje zelf in de schijnwerpers staat.

 

Ben je nu al heel lang op zoek naar een geboortekaartje dat bij je past en kun je maar niets vinden? Je kunt natuurlijk altijd een ontwerp op maat laten maken! Hierbij geef je al je wensen aan en op basis daarvan krijg jij een prachtig kaartje, helemaal in jouw stijl.  

 

Liefs, Linda  

 

Ben je na het lezen van dit artikel klaar om samen met Linda je geboortekaartje te ontwerpen? Neem dan via de site contact met haar op: www.lindesigned.nl