Zwangerschapsfotoshoot

Jouw foto als kunst aan de muur!

 

Heel veel dames doen tegenwoordig een zwangerschapsfotoshoot. Zwanger zijn is natuurlijk een prachtige ervaring, er groeit een klein wezentje in jou en je hele lichaam verandert. Het is een hele bijzondere periode in je leven en het is leuk om die vast te leggen met zo’n fotoshoot. Nu heeft zwanger zijn natuurlijk ook zijn mindere kanten, want je komt wat kilo’s aan en je houdt vocht vast. Dit is voor heel veel vrouwen één van de redenen waarom ze geen zwangerschapsfotoshoot willen doen. Laat je hier niet door tegenhouden, want het is uiteindelijk een prachtige herinnering!

 

Katja is beroepsfotografe en gespecialiseerd in zwangerschapsfotoshoots. In haar studio in het centraal gelegen Lisse, op slechts 30 minuten vanuit Amsterdam en 40 minuten vanuit Den Haag, maakt zij schitterende foto’s.

In 2014 is zij begonnen met een opleiding ‘Toegepaste Fotografie’ op de Fotovakschool in Amsterdam. Hier heeft zij veel technieken geleerd op het gebied van fotografie. Na haar opleiding heeft ze nog vele cursussen gevolgd om haar techniek en creativiteit een boost te geven.

Exclusief voor Bo Baby online geeft zij tips en informatie over het maken van een mooie zwangerschapsfotoshoot.

 

Fotoshoot moeder en kindje

“Zwanger zijn is voor mij een van de mooiste dingen die er is. Een zwangere vrouw straalt en heeft een bijzondere energie over zichzelf. Ik vond dit prachtig om vast te leggen en daarom ben ik een tijd geleden begonnen met het fotograferen van zwangere vrouwen.

Het is mijn doel om vrouwen van hun mooiste kant te laten zien en daar een mooie shoot van te maken. Met deze foto’s kunnen vrouwen (en hun kindje) later altijd terug kunnen kijken naar wat een mooie en bijzondere tijd het was om zwanger te zijn.

Hieronder leg ik je uit hoe ik te werk ga, wat je kan verwachten en hoe alles verloopt bij een zwangerschapsfotoshoot."

 

De voorbereiding

De beste tijd voor een fotosessie is tussen de 30-35 weken en bij een tweeling vanaf 25 weken. Als je bij mij een fotoshoot wil boeken, moet je dit het doen als je 20 weken zwanger bent! Als voorbereiding spreek ik vooraf met je af, zodat ik een idee krijg wat voor soort foto’s je wilt en wat voor stijl er bij jou past. Op die manier kan ik een goed plan voor jou maken.

 

Om goed en voorbereid naar de fotoshoot te gaan zijn hier wat handige tips:

  • Kleding: Superbelangrijk, want als jij je goed voelt in een kledingstuk dan straalt dit ook van de foto af. In mijn studio heb ik ook vele verschillende setjes kleding liggen waar altijd gebruik van gemaakt mag worden. We hebben ook doeken die door middel van wind op een hele mooie manier op een foto kunnen worden vastgelegd.
    (Wil je meer ideeën over wat voor kleding je kunt meenemen naar een shoot, neem dan hier een kijkje: www.katjabaron.com/kledingtips )
  • Visagie en haar: Ook dit onderdeel is heel belangrijk om goed over na te denken. In mijn studio kan je van tevoren een visagiste erbij boeken. Dit is een professional die jouw make-up gaat doen. Vaak heeft zij meer zicht op wat het beste bij jouw gezicht past en hoe dit het mooist op de foto naar voren komt.
  • Manicure/pedicure: Er worden vaak veel foto’s gemaakt met handen op de buik en blote voeten, dus is het belangrijk om verzorgde nagels te hebben.

Fotoshoot baby en moeder

Wat te verwachten bij de zwangerschapsfotoshoot?

Een fotoshoot is natuurlijk altijd iets spannends en voor veel mensen niet iets wat ze vaak in het dagelijks leven doen. Als eerste is het belangrijk dat er een fijne sfeer is en dat jij je prettig voelt. De fotoshoot is gericht op jouw wensen en daar wordt altijd rekening meer gehouden. Bijna alle dames die naar een fotoshoot komen, zijn geen modellen en hebben geen ervaring met poseren. Maak je daar geen zorgen om, want samen kijken we naar jouw houding. We kijken dan hoe jouw lichaam het mooist op de foto staat en waar je bijvoorbeeld je handen kan laten.

Daarnaast maak ik veel gebruik van licht om op die manier jouw lichaam het mooist naar voren te laten komen. Het is tijdens de fotoshoot niet de bedoeling om je eruit te laten zien als een ander persoon, maar wel de beste versie van jezelf te fotograferen!

 

Liefs, Katja 

 

Heb je na het lezen van dit artikel meer interesse gekregen om een fotoshoot te doen tijdens de zwangerschap? Neem dan even een kijkje op www.katjabaron.com