Hoe het moederschap bevalt met een tweeling

 

Echte mensen, echte verhalen. Marie-Louise is 36 jaar en mama van Quinty (7 jaar). Marie-Louise is onlangs bevallen van haar tweeling Kyara en Alyssa. Met één baby op de arm en één in de wipstoel vertelt ze hoe de dagen eruitzien sinds de komst van haar twee meiden.

 

Tweeling Alyssa en Kyara

 

"Van tevoren bedacht ik om ze niet dezelfde kleding aan te trekken, want het zijn twee unieke kindjes. Toch vond ik het stiekem wel heel leuk om ze hetzelfde aan te trekken."

 

Hoe vond je het nieuws dat je in verwachting bleek van een tweeling?
Ik vond het gelijk al ontzettend leuk! Ik had echt niet verwacht zwanger te zijn van een tweeling. In het begin twijfelde ik heus of ik het wel aan kon, maar het viel alles mee. Ik dacht alleen maar dat ik meer liefde kan geven en krijgen.

Kyara en Alyssa zijn een twee-eiige tweeling, lijken ze toch ergens op elkaar?
Qua uiterlijk verschillen ze best wel. Alyssa is bijvoorbeeld wat forser gebouwd dan Kyara. Van tevoren bedacht ik om ze niet dezelfde kleding aan te trekken, want het zijn twee unieke kindjes. Toch vond ik het stiekem wel heel leuk om ze hetzelfde aan te trekken. Echt niet altijd hoor! Ik vind het vooral leuk om met kleine items te matchen, zo geef ik de meisjes dezelfde kleur speen. Onwijs leuk! En qua karakter?  Ik merk dat ze allebei anders op ons reageren. Het zijn echt twee verschillende kindjes met een eigen willetje.

 

Alyssa geeft de voorkeur aan de borst terwijl Kyara daar niks van moet hebben. We geven Kyara dus borstvoeding uit de fles. Hoe zien de dagen eruit sinds de komst van Kyara en Alyssa? Het is heel druk bij ons thuis, maar ook heel gezellig! Quinty is een kletskous en de twee meisjes brabbelen ook graag, haha! Wat ik heb gemerkt is dat plannen een hoop stress wegneemt. Zonder planning gaat het hier niet goed komen. Je moet alles maal twee doen: dubbel voeden en dubbel verschonen. Dat is ook echt een tip voor andere (aanstaande) tweeling moeders. Als je een planning maakt en je houdt je eraan gaat alles een stuk makkelijker! Hoe bevalt het moederschap met een tweeling? Waar ik in het begin moeite mee had was de angst dat ik de ene niet meer aandacht zou geven dan de andere. Dat gaf me een schuldgevoel. Op een gegeven moment moet je relativeren, want ik kan mezelf nou eenmaal niet in tweeën delen. Verder zijn het heel makkelijke baby’s en valt daardoor het moederschap met een tweeling alles mee. Ik vind het niet anders dan met één kindje. Toch ben ik wel blij dat we niet de tweeling als eerste hadden, zo fijn dat we al ervaring hadden met één baby. Heel prettig! Scheelt toch een hoop denk ik! Ja absoluut! Toevallig zijn er bij ons in de omgeving meerdere tweeling moeders, dus als er iets is wat echt tweeling gericht is kan ik het altijd aan een van hen vragen, dat is wel zo prettig! Hoe zijn Kyara en Alyssa met elkaar? De meisjes slapen bij elkaar op één kamer. Verder zijn ze totaal niet aanhankelijk aan elkaar. Alyssa is een echt lachebekje en observeert veel. Kyara brabbelt en probeert ons na te doen. Verder reageren ze echt op elkaar.

Hoe doet Quinty het met haar twee babyzusjes?
Quinty is heel lief met haar zusjes. Ze vindt het echt leuk om met ze te kroelen. Het is wel zo dat wij zeggen wanneer ze mag kroelen, want we willen niet dat Quinty één van de meisjes zomaar uit de box oppakt. Ze is erg zorgzaam als ze haar kleine babyzusje Kyara naar haar slaapkamertje mag brengen. Zo leuk om te zien! Dan ben ik even heel trots op ons mooie gezinnetje!


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!