Bodine: “ Ik ben zo verliefd op mijn kind! ”

 

Echte mensen, echte verhalen. Bodine is 25 jaar en mama van Frenkie, een flink mannetje. Hij is 7 maanden oud. Bodine vertelt hier hoe ze haar eerste 3 maanden met haar baby heeft ervaren.

 

Bodine en Frenkie

 

“Ik laat hem op vaste tijden eten en slapen. Het is dus een heel schema, maar het werkt. Ik heb een tevreden baby”

 

Na een korte bevalling (van zes uur) ben ik mama van Frenkie geworden. Helaas had ik veel bloedverlies waardoor we een nachtje in het ziekenhuis moesten blijven. Daarna ging het prima met ons en mochten we naar huis.

Hoe omschrijf je de eerste dagen na de bevalling? Heel goed! Ik was zo verwonderd. Natuurlijk draag je je baby 9 maanden bij je en kan je aan het idee wennen, maar na de bevalling zit je in één keer met een baby thuis. Dat was heel onwerkelijk. Ik kon de eerste nachten niet slapen, want ik moest steeds naar hem kijken. Je zat echt op een roze wolk. Ja, ik ben zo verliefd op mijn kind. Ik dacht steeds: “je bent zo mooi”.

Heb je lichamelijk nog ergens last van gehad? Ik had bekkeninstabiliteit, hiervoor heb ik fysiotherapie gehad en ging regelmatig fitnessen. Ik deed braaf mijn oefeningen waardoor het nu beter gaat.

 

Je bent verpleegkundige, hoe was het om weer aan het werk te gaan na je verlof? Tijdens mijn verlof genoot ik echt van Frenkie. Op het moment dat ik weer aan het werk moest, wilde ik niet. Het ging tegen mijn gevoel in. Ik was bang dat ik hem heel erg zou gaan missen en dat ik hem te weinig aandacht zou geven. Maar dat viel achteraf mee. Juist als ik terugkom van mijn werk is het zo fijn om weer samen te zijn.

Hoe ervaar je het moederschap? In het begin was ik heel de dag aan het zorgen voor Frenkie. Je hebt je handen vol aan een baby. Soms was ik zelf pas om 15.00 uur aangekleed. Gelukkig is Frenkie een makkelijke baby. Hij huilt alleen als er echt iets is, bijvoorbeeld als hij honger heeft. Ik hou me aan vaste tijden. Ik laat hem op vaste tijden eten en slapen. Het is dus een heel schema, maar het werkt. Ik heb een tevreden baby. Wat voor moeder ben je? Ik vind mijzelf een relaxte moeder, ‘down to earth’ zeggen anderen. Ik denk dat dat ook wel klopt. De eerste drie maanden had ik er wel echt moeite mee om Frenkie aan iemand anders te geven. Bij familie gaat het nog wel, maar Frenkie geven aan iemand die wat verder van ons weg staat vind ik lastig. Dan denk ik: “Geef hem maar snel weer terug”.

Waarin ben je het meest trots in de rol als moeder? Ik geef borstvoeding. Ik weet dat het niet voor alle moeders mogelijk is om borstvoeding te geven. In het begin was het wel even doorzetten, want het deed pijn en het koste veel energie van mijn lichaam. Met borstvoeding is het voordeel dat je het altijd bij je hebt. Ik wil graag borstvoeding geven tot Frenkie 2 jaar is. Er zijn weinig vrouwen die dat doen. Ik denk dat het niet heel hip is. Maar uit onderzoek blijkt dat borstvoeding een positief effect heeft op het immuunsysteem van je baby en uiteindelijk wil je als moeder toch het beste voor je kleintje. En je vriend, hoe doet hij het als papa? Mijn vriend is een heel speelse vader. Hij doet altijd gek met Frenkie en soms denk ik dan: “doe eens zachtjes met hem!”. Daarnaast is hij ook heel zorgzaam en betrokken, hij is er altijd voor Frenkie. Wat vond je het leukste om met Frenkie te doen in de eerste 3 maanden? Ik vond het superleuk om met hem naar de baby spa te gaan. Hij dobberde met een bandje om zijn nekje in het bubbelband, heerlijk vond hij dat. Daarna leer je massagetechnieken om je baby te ontspannen. Hij heeft er echt van genoten. Zo leuk!

Heb je tips voor (aanstaande) mama’s? Oh heel veel! Aanvaard de hulp van je partner en leg de lat niet te hoog voor jezelf. Daarnaast vind ik het leuk om alles van Frenkie bij te houden. Ik schrijf het op in ‘mijn eerste jaar boekje’ en doe er ook foto’s bij. Het is leuk om te zien dat hij veel van mij weg heeft als ik zijn babyfoto’s met die van mij vergelijk. Het gaat allemaal zo snel, vind je ook niet? Ach weetje, elke fase heeft wel wat. Als klein baby’tje was hij zo lief. Inmiddels kan hij zitten en nu heb je meer interactie met hem. Die veranderingen vind ik mooi om te zien en het wordt steeds leuker!


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!