Dit was de bevalling van Melissa

 

Echte mensen, echte verhalen. Melissa is 27 jaar en moeder van twee kindjes. Chloë is nu 4 jaar en Meadow is 4,5 maand oud. Melissa vertelt over haar ervaring met haar tweede zwangerschap en de bevalling!

 

Kindjes van Melissa

 

Houd je niet tegen om voor een tweede kindje te gaan als de bevalling van de eerste zwaar was.

 

We hebben vier jaar lang gewacht voordat we aan tweede kindje wilden beginnen en hadden zelfs alle babyspullen de deur uit gedaan. De reden hiervoor was dat we ons compleet voelden met de komst van Chloë en daarbij had ik een slechte ervaring met de bevalling van haar. En toch is Meadow er! Ja en wat was ze welkom! Vanaf het moment dat Chloë 3 jaar oud was draaide het gevoel om en voelden we de ruimte voor een tweede kindje. Na twee maanden ‘proberen’ was ik zwanger van Meadow! Leuk! Hoe reageerde Chloë op het grote nieuws? Ze vond het superleuk! We lieten haar een foto van de echo zien en ze vroeg steeds: “Mama, komt de baby al?”. Op die leeftijd hebben ze natuurlijk nog geen besef van tijd. 

Ze kon dus niet wachten, wilden jullie het geslacht van de baby weten? Tijdens de zwangerschap van Chloë dacht de gynaecoloog dat het een jongetje zou worden. Wij hebben vervolgens veel spulletjes in het blauw aangeschaft. 

Toen bij de volgende echo bleek dat het toch een meisje was, waren we wel even sprakeloos. Ik was daarom best een beetje huiverig voor de geslachtsecho van Meadow en we hebben daarom tot 20 weken gewacht. Nadat we te horen kregen dat het een meisje zou worden, bleef ik wantrouwend. Bij elke echo vroeg ik of ze het zeker wist dat het een meisje was. Hoe heb je het geslacht kenbaar gemaakt aan familie en vrienden? We hebben een ‘gender reveal party’ georganiseerd. In onze tuin hebben we met onze ouders en naasten erbij de ballon doorgeprikt. Heel de tuin zat onder de roze confetti snippers. Iedereen was super blij voor ons, behalve mijn kleine neefje. Hij was een beetje boos, want hij wilde niet het enige jongetje in de familie zijn. Ach.. ik had wel even met hem te doen, hihi.

Is hij inmiddels blij met zijn babynichtje? Ja zeker! Vertel, hoe is je zwangerschap verlopen? In mijn 30e week had ik een hoge bloeddruk. Daarvoor kreeg ik medicijnen, maar deze werkte niet goed. Ik had elke week in het ziekenhuis een controle en voelde me heel slecht. Ik was heel erg duizelig en moe. Ook merkte ik dat ik voornamelijk thuis heel prikkelbaar was en snel boos werd. Voornamelijk op kleine dingetjes, wat achteraf nergens op sloeg.

Hoe ervaarde je zwanger zijn in combinatie met werk? Ik heb een kantoorbaan en mijn buik zat zeker op het einde behoorlijk in de weg. Ik kon niet goed bij het toetsenbord, haha. Wat was het leukste moment tijdens je zwangerschap? Ik heb een zwangerschapsfotoshoot gedaan. Dat vond ik echt tof om te doen! De fotoshoot was buiten en het was die dag heel erg koud, maar de foto’s zijn prachtig geworden. Ik wilde graag een blijvende herinnering aan mijn bolle buik. Voor mezelf, maar ook voor Meadow als ze later groter is. Hoe kijk je terug op de bevalling? Met 37 weken werd ik ingeleid en werd Meadow drie weken te vroeg geboren. Mijn moeder en mijn man waren bij de bevalling en samen met de verloskundige loodsten zij mij erdoorheen. Ik heb uiteindelijk geen pijnstilling gehad, omdat Meadow te snel kwam.

Wat was jouw manier om de weeën op te vangen? Door rustig te blijven ademen en vooral niet in paniek te raken. Ik vond dat ik er vrij relaxed onder bleef. Schreeuwen heeft toch geen zin en bovendien kost dat alleen maar meer energie. Mijn man bleef rustig waardoor ik zelf ook kalm bleef. In vergelijking tot de eerste bevalling, was deze anders? Ja absoluut! De eerste bevalling was een pittige. Natuurlijk weet je dan ook niet wat je te wachten staat, maar de bevalling van Meadow ging zo soepel. Dit wil ik dan ook naar andere moeders uitspreken. Houd je niet tegen om voor een tweede kindje te gaan als de bevalling van de eerste zwaar was. Elke bevalling is anders! ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!