Alicia: " Blijf jezelf en volg je hart! "

 

Echte mensen, echte verhalen. Alicia is 28 jaar en is de trotse moeder van Saar. Saar is 6,5 maand oud. Alicia vertelt hoe haar eerste 3 maanden met Saar zijn geweest.

 

Alicia en Saar

 

"Ik merk ook dat Saar ons juist dichter bij elkaar heeft gebracht. Wat wij voelen voor Saar als ouders deel je samen"

 

Na een goede bevalling ben ik moeder geworden van mijn dochtertje Saar. Doordat ik zwangerschapsvergiftiging had, is Saar twee weken eerder gehaald dan de uitgerekende datum. Hoe heb je de eerste tijd met Saar ervaren? De eerste maanden zijn buitengewoon goed verlopen. Mijn partner en ik hebben volop van haar genoten. Ze is een heel makkelijke en lieve baby. Ik wist niet dat de kraamweek zo’n feest zou zijn! Vertel? We zijn zo ontzettend verwend door iedereen. We hebben echt kunnen genieten van de roze wolk waarin we zaten.

Hoe ziet je leven eruit sinds de komst van Saar? In het begin stond mijn leven wel even op zijn kop. De hele dag staat voor je gevoel in het teken van luiers verschonen en de baby voeden. Je bent dat natuurlijk niet gewend, dus dat kost even tijd.

Hoe bevalt het moederschap? Heel goed!

 

Kroontje

Wat ik zo ontzettend bijzonder vond, waren haar eerste lachjes. Nu kan ik als moeder wegsmelten van haar schaterlachjes. Daarnaast gaat het ons als gezinnetje ook goed af. Ik ben er trots op dat we zo nuchter met Saar om gaan. Dit had ik van tevoren wel verwacht, maar gelukkig lukt ons dat ook. We hebben nog geen één keer echt stress ervaren. Wat me iets zwaarder valt dan ik van tevoren had gedacht, is de tijd die mijn partner en ik voor elkaar hebben. De momenten die je echt even met z’n tweeën hebt zijn schaars. Ik merk dat je tijd voor elkaar vrij moet maken. Toch merk ik ook dat Saar ons juist dichter bij elkaar heeft gebracht. Wat wij voelen voor Saar als ouders deel je samen.

Hoe doet Saar het met de voeding? Wij hebben gekozen voor flesvoeding, omdat er bij mij geen borstvoeding op gang kwam. Saar had snel voeding nodig, want ze was een kleine baby en ze moest op krachten komen. Gelukkig sloeg de flesvoeding meteen aan. Je bent inmiddels weer aan het werk, hoe bevalt dat? Goed! Na 3 maanden zat mijn zwangerschapsverlof erop en ben ik weer aan het werk gegaan. Hoewel het vele knuffelen nooit verveeld, vond ik het fijn om weer aan de slag te gaan. Je hebt dan ook weer wat andere bezigheden en niet zo’n klein wereldje!

Hoe denk je over de opvoeding van Saar? Ons streven is om haar consequent en rechtvaardig op te voeden. “Nee” is nee en “ja” is ja. Uiteraard kan je dit wel in je hoofd hebben, maar in de praktijk zal het denk ik een stuk lastiger zijn. Zo merk ik nu al dat Saar heel goed weet hoe ze dingen voor elkaar moet krijgen. Saar kan ineens gaan lachen of nep hoesten om aandacht te trekken, haha. Op wie lijkt Saar? Ik vind het leuk om te zien dat ze van ons samen is en dat je dingen herkent van de ander in haar. Haar mooie blauwe ogen heeft ze van haar vader. Verder is ze echt een mengelmoesje van ons allebei.

Heb je nog een tip voor andere (toekomstige) moeders? Blijf jezelf en volg je hart! ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!