Een droom komt uit: Denise vormt straks een gezin

 

Echte mensen, echte verhalen. Denise is 39 jaar en 20 weken zwanger van haar tweede kindje. Ze heeft al een dochter Olga van 5 jaar uit een eerdere relatie. Lees haar ervaring over een tweede zwangerschap.

 

Je bent nu 20 weken zwanger, precies op de helft! Ja klopt, en ik voel me goed! Hoe gaat het met je zwangerschap? In het begin van mijn zwangerschap was ik wel moe en misselijk, maar nu heb ik veel energie en heb ik eigenlijk nergens last meer van. Ik heb geen last van zwangerschapskwaaltjes zoals je van anderen wel eens hoort. Hoe reageerde je omgeving op de zwangerschap? Mijn partner en ik zijn nog niet heel lang samen. Veel mensen zagen de zwangerschap dan ook niet aankomen. Bijna iedereen vraagt of de zwangerschap gepland is, die vraag kan ik niet meer aanhoren! Maar na die eerste vraag vindt iedereen het heel leuk voor ons.

Ervaar je een verschil tussen je eerste en tweede zwangerschap? Tot nu toe niet. Eigenlijk verloopt de zwangerschap precies hetzelfde als die van Olga. Ik kreeg tijdens mijn eerste zwangerschap een zwangerschaps-vergiftiging en daardoor heb ik er nu 20 procent kans op. Sinds kort is er een preventiebehandeling waarbij ik elke dag een aspirine slik. Dit verkleint de kans.

 

Denise en Olga

 

"Mijn partner is echt een familieman. Hij en Olga zijn dikke maatjes"

 

Kroontje

Heb jij trek in de welbekende augurken? Haha! Mijn smaak verandert per periode. In het begin at ik veel drop, vooral de drop met salmiak. Momenteel heb ik een voorkeur voor uitgesproken smaken, zoals olijven. Daarnaast heb ik de vegan sushi ontdekt, speciaal voor zwangere vrouwen. Wilden jullie het geslacht van de baby weten? In mijn omgeving dacht bijna iedereen dat het een jongetje zou worden. Maar het wordt een meisje! We hebben tijdens de echo het geslacht op de echofoto laten schrijven en bij thuiskomst heeft Olga het geslacht voorgelezen. Mijn partner was er ook van overtuigd dat het een jongen zou zijn. Eén seconde voordat Olga het geslacht bekend maakte bedacht hij zich: “Nee, het wordt een meisje!”. We hebben toen wel moeten lachen.

Olga wordt straks grote zus, hoe vindt ze dat? Voor Olga vind ik het leuk dat ze een zusje krijgt. Ze vraagt er al jaren om. Olga vindt het vooral leuk dat ze straks niet meer alleen is. Toen we het haar vertelden kon ze het bijna niet geloven, ze was zo blij. Dat bleek ook uit het feit dat ze het aan iedereen vertelde. Alle juffen op de basisschool en heel haar klas waren inmiddels op de hoogte. Hebben jullie al inkopen gedaan voor de babykamer? De grote spullen hebben we al. De kinderwagen hebben we bijvoorbeeld van een collega over kunnen kopen. Kleertjes en knuffeltjes ga ik online bestellen. Hebben jullie al een naam voor de baby? We zijn nog aan het nadenken. We zitten goed op één lijn wat betreft namenkeuze. We vinden allebei dezelfde namen leuk. Het was heel grappig, want mijn partner kwam met namen die ik in mijn eerste zwangerschap ook al bedacht had! Mijn partner wilt graag een tweede naam en dan vernoemen naar zijn moeder.

Zie je op tegen de bevalling? Ik ben er geen fan van! De bedoeling is dat ik in het ziekenhuis ga bevallen. Dit moet vanwege mijn eerdere zwangerschapsvergiftiging. Eerlijk gezegd vind ik dat wel heel prettig. Ik voel me in het ziekenhuis veiliger en meer gecontroleerd. Waar kijk je naar uit als de baby er straks is? Ik heb Olga alleen opgevoed. Waar ik nu naar uit kijk is om samen met mijn partner, Olga en de baby een gezinnetje te vormen. Mijn partner is echt een familieman. Hij en Olga zijn dikke maatjes. Als de baby er straks is, hebben we vast veel slapeloze nachten. Dit keer doe ik het niet alleen, maar samen met mijn partner. Wat een fijn idee! ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!