Een tweede kindje: Cas is grote broer!

 

Echte mensen, echte verhalen. Tamara is 30 jaar en mama van twee stoere jongens. Siem is nu 7 maanden en Cas is 2,5 jaar. Tamara vertelt over haar ervaring met een tweede kindje.

 

Je bent in het ziekenhuis bevallen van Siem. Ja inderdaad, ik was de week voor de bevalling erg verkouden, waardoor ik bijna niet heb geslapen en best moe in het ziekenhuis aan kwam. Ik ben door middel van een geplande inleiding bevallen van ons tweede wondertje. Wij hebben al een zoontje genaamd Cas. Cas was drie dagen voor de bevalling 2 jaar oud geworden. Siem is nu inmiddels 7 maanden oud.

Hoe heb je de eerste maanden na de bevalling ervaren? In het begin hadden wij als gezin niet zo’n goede start omdat het met mij niet goed ging. Ik had een postnatale depressie. Mijn lichaam wist niet wat het moest doen met de hormonen na de bevalling. In overleg met de verloskundige en de huisarts kreeg ik medicijnen. Gelukkig had ik een lieve kraamhulp, een pittige dame die mij enorm goed hielp. 

 

Cas en Tamara

 

"Het is vooral heel vertederend om de twee broertjes met elkaar te zien en hoe ze op elkaar reageren"

Kroontje

Doordat ik mij niet goed voelde had ik geen behoefte aan kraambezoek, alleen onze ouders en goede vrienden hebben Siem gezien. Een paar weken later toen het wat beter met mij ging, hebben we een kraamfeest gegeven. Hebben jullie korte nachten met de komst van Siem? Niet echt, Siem is vanaf het begin af aan heel makkelijk en rustig. Zo rond de 11 weken sliep hij de nachten door. Wat fijn! En hoe ging het met zijn voeding? Ik heb borstvoeding gegeven, maar in overleg heb ik besloten te stoppen omdat ik aan de medicijnen zat. Ik vond dit erg jammer, want ik wilde graag borstvoeding geven. Hoe reageerde Cas op zijn baby broertje? Cas moest nog erg wennen aan het feit dat de aandacht verdeeld werd over hem en Siem. Maar al gauw merkten we dat Cas het toch wel heel leuk vind om een broertje te hebben. Cas wilt veel kroelen met Siem, maar in het begin was hij nog wel heel ruig naar hem toe. We hebben Cas duidelijk moeten maken dat hij wat milder met Siem om moet gaan. Hoe ervaar je het met z’n vieren zijn? De overgang van géén naar één kind was voor ons groter dan van één naar twee kinderen, dus het ging allemaal vanzelf. Siem draaide al snel mee in het ritme van het gezin. Je bent al gewend om een bepaald ritme te hebben met een kleintje en met een baby erbij was dat makkelijker aanpassen. Siem is een vrolijke en lieve baby. Het is vooral heel vertederend om de twee broertjes met elkaar te zien en hoe ze op elkaar reageren. Ze kunnen heel lief samen spelen en lachen veel naar elkaar.

Hoe hebben jullie de opvang geregeld voor de kleintjes? Ik werk drie dagen. De jongens gaan twee dagen per week naar het kinderdagverblijf en één keer per week naar oma. Ze vinden het bij allebei heel leuk. Het kinderdagverblijf is heel leerzaam en vooral de oudste vindt het fijn om met andere kinderen te spelen en te leren. Hoe gaat je man om met zijn rol als vader? Mijn man vindt het heerlijk om twee jongens te hebben en ook ik geniet nu optimaal. Ik weet dat ik een hele lieve man heb en nu hij sinds 2,5 jaar papa is, wordt dat nog extra bevestigd. Hij is zo ontzettend zorgzaam en helpt enorm veel met de kinderen. Hij verheugt zich er erg op om de jongens te leren fietsen en lekker met ze te gaan zwemmen. De manier waarop mijn man naar de kinderen kijkt - die verliefde blik - dat vind ik zo mooi om te zien! ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!