Mandy: " Yes, ik ben zwanger! "

 

Echte mensen, echte verhalen. Mandy is 27 jaar. Ze is 29 weken en 5 dagen zwanger van haar eerste kindje. Je leest hier haar verhaal.

 

Mandy is zwanger

 

"Bij thuiskomst heb ik niet één maar vier zwangerschapstesten gedaan"

 

Het heeft voor jou bijna een jaar geduurd om zwanger te worden. “Het mag nou wel eens gebeuren”, dacht ik nog. Ik was inmiddels 3 jaar getrouwd en we wilden allebei graag een kindje. We waren op citytrip naar Rome en ik zou ongesteld moeten worden, maar dat werd ik niet. Bij thuiskomst heb ik niet één maar vier zwangerschapstesten gedaan.

Vier! Om het zeker te weten? Klopt, haha. Ik had al een test thuis liggen, maar die vertrouwde ik niet. Toen heb ik twee andere testen gedaan en drie dagen later de laatste. Toen geloofde ik het wel hoor. We hebben het meteen aan onze ouders verteld. Allebei onze ouders worden voor het eerst opa en oma. Dat vind ik echt heel bijzonder.

Hoe is je zwangerschap tot nu toe? Goed, ik heb een heel fijne zwangerschap. Ik ben niet misselijk geweest en ook niet extreem moe. In het begin had ik wel gevoelige borsten. O ja! Een maandje heb ik een onzuivere huid gehad en mijn haar was sneller vet, maar dat was het dan ook wel. 

 

Kroontje

Wilde je het geslacht van de baby weten? Ik heb met 17 weken een pretecho laten maken, want we wilden heel graag weten wat het werd. Het geslacht maakte me niet zoveel uit. Dat het een meisje gaat worden vinden we allebei heel leuk. Is je smaak veranderd tijdens de zwangerschap? Chocomel! Sinds ik weet dat het een meisje wordt heb ik trek in zoetigheid. Ik had een periode dat ik een pak chocomel per dag dronk, maar dat is nu voorbij. Trouwens een wijntje begin ik wel te missen hoor! Wanneer ben je over gegaan naar zwangerschapskleding? Mijn spijkerbroek paste ik al heel snel niet meer. Sinds ik mijn eerste zwangerschapsbroek heb gekocht, wil ik hem niet meer uit doen! Ik moest ook grotere bh’s kopen, want mijn borsten zijn groter geworden.

Timmy (de kat van Mandy) ligt bij haar. Timmy geeft aandacht aan mijn buik. Hij merkt dat ik zwanger ben.

Nog 10 weken tot de bevalling. Vind je het spannend? Ik laat het over me heen komen. Ik wil graag een bevalling in bad, dat lijkt me ontspannen en minder pijnlijk. Wat ik soms wél denk: “Nu zit alles mee, dan moet het straks wel tegen zitten”. Ik kijk er wel naar uit om de babyspulletjes te gebruiken. Ik heb veel kleertjes voor haar en bijna alles in het roze. Een echt meisje-meisje. Ja, ik hou ervan! We hebben bijna alles al in huis en de kinderwagen is net besteld.

Hoe stelt je man zich naar jou op? Hij is wat voorzichtiger met me. Als we bijvoorbeeld uiteten gaan, zoekt hij uit wat ik wel en wat ik niet mag eten.  Hebben jullie al een naam voor de baby? Nee, we zijn er nog niet helemaal over uit. We hadden een naam, maar mijn man begon toch te twijfelen. Ik heb wel een naam in gedachten en waarschijnlijk wordt dat haar naam. Ik wacht gewoon het moment af tot ze wordt geboren. Misschien dat ik het dan echt zeker weet en denk:“Deze naam past bij haar!” ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!