De roze wolk van Esmee

 

Echte mensen, echte verhalen. Esmee is 28 jaar en moeder van de 7 maanden oude Liv. Terwijl ik aan kom lopen kijkt Liv mij vrolijk aan. Alsof ze wil zeggen, laten we beginnen!

 

Esmee en baby Liv

 

"Niet iedereen reageert zoals je hoopt. Sommige mensen zagen mijn zwangerschap niet aankomen"

 

We blikken terug op je zwangerschap. Hoe kwam je erachter dat je zwanger was? Ik kwam er eigenlijk heel snel achter. Ik heb namelijk een regelmatige ongesteldheids-cyclus. Ik was een weekend weg samen met mijn moeder en werd maar niet ongesteld. Ik heb niet meteen een test gehaald, omdat ik dat graag samen met mijn partner wilde doen. Toen ik thuiskwam heb ik de zwangerschaps-test gedaan. En toen bleek je zwanger! Ja, dat was wel een verrassing! Heel onwerkelijk, vooral het feit dat je over een paar maanden een baby hebt.

Je kon zeker niet wachten om het aan iedereen te vertellen? Nee, een paar dagen later hebben we het aan mijn ouders verteld, want we konden het niet voor ons houden. Ook collega’s wisten het vrij snel, ik moest het gewoon kwijt.

 

Kroontje

Zo blij was je.. Ja., maar niet iedereen reageert zoals je hoopt. Sommige mensen zagen het niet aankomen. Die hadden namelijk niet verwacht dat ik kinderen zou willen.

Hoe verliep je zwangerschap? Mijn zwangerschap verliep voorspoedig. Ik had nergens last van en was zelfs niet misselijk. Wel had ik op een gegeven moment een te hoge bloeddruk. Ik kreeg het advies om rustig aan te doen en ik werd in de gaten gehouden. Na ongeveer 20 weken voelde ik de baby schoppen en had ik een scheve buik (links niks en rechts een bobbel). Dit was een heel gek gevoel. Na de bevalling miste ik dat gevoel, ik had ineens weer een lege buik. Wilden jullie het geslacht van de baby weten? Ja, want dat leek ons praktisch zodat we het kamertje erop aan konden passen. Uiteindelijk hebben we voor mintgroen en wit gekozen. Lekker neutraal, haha. Iedereen in onze omgeving die het wilde weten vertelden we dat we een meisje verwachtten. Alleen mijn schoonmoeder wilde het niet weten. Zij vond het leuk om het als een verrassing te houden. Wat een leuk idee van haar! Ja, maar uiteindelijk kwam ook zij er eerder achter door een gezamenlijk cadeau van familie en vrienden (dit was een roze driewielertje…) 

Hoe hebben jullie het inrichten van de babykamer aangepakt? Voor de kamer van Liv hebben we bijna alles tweedehands gekocht. Een paar dorpen verderop zijn we wat meubels tegengekomen die nog mooi waren en die hebben we meegenomen. Knuffeltjes en kleding hebben we wel nieuw gekocht. Dit uit hygiënisch oogpunt en bovendien wil je toch ook nieuwe spulletjes voor je baby! Hoe heb je de laatste loodjes van je zwangerschap ervaren? Een paar dagen voor de bevalling had ik een controle door de verpleegkundige. Mijn bloeddruk bleek te hoog en ben toen naar het ziekenhuis gegaan om een zwangerschapsvergiftiging uit te sluiten. Toch adviseerde de gynaecoloog om ingeleid te worden om verdere klachten te voorkomen. Ik vond het wel prettig dat ik wist dat ik ingeleid zou worden, omdat ik me zo op de bevalling kon voorbereiden. Toen het eenmaal zover was, vond ik het toch best spannend. Na een korte bevalling werd Liv geboren. Ik moet nog wel eens lachen als ik denk: “Heb ik me daar nou zo druk om gemaakt?” ●


Lijkt het je óók leuk om je verhaal online te delen, zodat jij anderen kunt inspireren met jouw unieke verhaal? Dat kan! Stuur een mailtje naar info@bobabyonline.nl ovv: Bo Magazine. Zet je naam en telefoonnummer in de mail en we nemen z.s.m contact met je op!